Fytotherapie & Homeopathie

Bij fytotherapie (kruidengeneesunde) worden gezondheidsklachten en ziekten met geneeskrachtige planten behandeld. De volledige plant met zijn werkzame inhoudsstoffen wordt gebruikt om de algehele gezondheid te bewaren of te verbeteren.

Homeopathische middelen zijn meestal plantaardig, dierlijk, of
gemaakt van een metaal of mineraal. Een homeopathisch product wordt gemaakt
door het potentiëren (verdunnen en schudden) van het middel.

In onze winkel vindt u diverse merken op basis van fytotherapie en homeopathie, bijvoorbeeld Arkocaps, Pfluger Schusslerzouten, -Heel, de Bach Bloesems, A. Vogel en VSM.

 

Uitgelichte merken

bloem

Arkopharma

Arkopharma heeft een rijk aanbod aan fytotherapeutische producten. Een greep uit ons aanbod: Paardebloem, Mariadistel, Javaanse thee, Hop, Passiflora, Ginkgo Biloba, Venkel, Melisse, etc. (zie ook www.arkopharma.nl/producten/arkocaps/)

De capsules van de Arkocaps producten zijn vegetarisch en bevatten geen conserveermiddelen, suiker, gist, kleur- en smaakstoffen en zijn glutenvrij.

bloem

Schusslerzouten

Pfluger Schusslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen volgens de therapie van Dr. Schussler. Deze duitse homeopaat ontwikkelde een geneeswijze die de cellen in je lichaam gezond en functioneel houdt. Elke cel heeft volgens Schussler behoefte aan zeer specifieke voedingsstoffen, mineraalzouten. Er zijn 27 verschillende Schusslerzouten ontwikkeld om de mineraalhuishouding in balans te houden.

bloem

- Heel

Bij -Heel is er een sterke betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek.     De natuurlijke geneesmiddelen van -Heel zijn doeltreffend en veilig bij de behandeling van vele aandoeningen. Wij hebben zeer goede ervaringen met de homeopathische producten van -Heel, vooral met het uitwendig gebruik van Traumeel gel en het inwendig gebruik van Traumeel druppels/ tabletten.

bloem

VSM

VSM biedt zowel ‘kant-en-klare’ homeopathische producten als enkelvoudige homeopathische geneesmiddelen.
Ook heeft VSM een mooi assortiment bij uitstek toepasbaar bij het jonge kind.

Share This